Ylen suurhanketta valmistellaan laajalla yhteistyöllä.

logo

PiiPoo kehittämässä lasten mediataitoja, osallisuutta ja saavutettavuutta. Ylen suurhanketta valmistellaan laajalla yhteistyöllä.    

 

TIEDOTE, EMBARGO 17.12. KLO 14:

Pikku Kakkosen Mediamaailma kehittää lasten mediataitoja – Yle ja Särkänniemi aiesopimukseen ensimmäisen mediamaailman rakentamisesta

Yle suunnittelee Pikku Kakkosen Mediamaailman konseptia yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa. 

Yle kehittää alakouluikäisille suunnattua elämyksellistä ympäristöä, jonka tarkoitus on vahvistaa lasten median teko- ja lukutaitoa. Pikku Kakkosen Mediamaailman konseptia hiotaan parhaillaan yhdessä mediakasvatukseen, kulttuuriin ja lastensuojeluun keskittyneiden järjestöjen ja tutkijoiden kanssa. 

Tavoitteena on lisensoida konsepti ensimmäisenä Tampereen Särkänniemelle, joka on suunnitellut avaavansa Pikku Kakkosen Mediamaailman vuoden 2022 lopulla. Yle ja Särkänniemi ovat solmineet mediamaailman rakentamisesta aiesopimuksen, joka on tarkoitus vahvistaa kevään 2021 aikana. Sijaintipaikaksi on suunniteltu Särkänniemeä, joka myös vastaa mediamaailman operoinnista. 

“Mediakasvatus on Ylen julkisen palvelun tehtävän ytimessä. Pikku Kakkosen Mediamaailmassa pääsemme toteuttamaan tätä tehtävää uudella tavalla yhdessä kumppanien kanssa. Lasten ja aikuistenkin mediataitojen tarve korostuu tulevaisuudessa, ja toivomme että mediamaailman konsepti saadaan laajasti käyttöön ympäri Suomen. Samalla varmistamme, että Pikku Kakkonen ja sen ohjelman säilyvät rakkaina suomalaisille myös tulevaisuudessa”, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoo.

 

Mediamaailmaa rakennetaan kaikenlaisille lapsille

Pikku Kakkosen Mediamaailmassa kaikki lapset ovat median tekijöitä. Mediamaailmassa lapset pääsevät tuottamaan kaikenlaista mediaa audiosta videoon ja lisätystä todellisuudesta (AR) peleihin. Mediamaailman suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota saavutettavuuteen. Tavoitteena on vahvistaa myös erityistä tukea tarvitsevien lasten mahdollisuutta osallistua median ja kulttuurin tuotantoon yhdenvertaisesti. 

“Pikku Kakkosen Mediamaailmassa kävijät kohtaavat Ylen lastenohjelmien hahmot kautta aikojen. Sinne voi myös tulla yleisöksi, sillä siellä kuvataan Pikku Kakkosen ohjelmia. Mediakasvatusta toteutetaan vuorovaikutteisen teknologian kautta siten, että oppiminen on sekä toiminnallista että hauskaa”, kertoo Ylen lastensisältöjen päällikkö Teija Rantala.

Pikku Kakkosen mediamaailman konseptin suunnittelussa ovat mukana Mediakasvatuskeskus Metka, Kulttuurikeskus PiiPoo, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KaVi, Mediakasvatusseura, Koulukino, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry sekä mediakasvatuksen lehtoreita ja tutkijoita Helsingin, Tampereen, Jyväskylän ja Lapin yliopistoista. Konseptin on tarkoitus valmistua vuoden 2021 aikana.

Lisätiedot:

Panu Pokkinen, johtaja, Urheilu ja tapahtumat, p. 0505423025, panu.pokkinen@yle.fi

Teija Rantala, päällikkö, Lapset ja asiasisällöt, Mediapolis, p. 0405520166, teija.rantala@yle.fi