Kesä-heinäkuussa PiiPoon työpajoissa tongitaan, sirkustellaan ja taiteillaan yhdessä – maksuttomat koko perheen kesäpajat Ideaparkissa, myös ukrainaksi

Lapsi maalaa

Tiedote 16.6.2022 | 

Koko perheen maksuttomia taidepajoja järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 28.6.–28.7.2022 klo 11–16 Ideaparkin leikkikentällä. PiiPoon taidekasvattajien ohjaamissa pajoissa taiteillaan ja tuunataan ötökkäystäviä sekä tunnistetaan ja keksitään uusia ötökkälajeja. Kesäiset taidepajat soveltuvat ihan kaikenikäisille, ja erityisesti lapsille. Ohjattujen pajojen lisäksi leikkikentällä tehdään nonstop-yhteisteosta osana valtakunnallista Operaatio Rauhankukkaa. Taideteos tehdään alueen aitaan eri materiaaleilla rauhan ja ystävyyden symboliksi. Lisäksi on paljon muuta tekemistä hiekkaleikkien ja muun taiteilun parissa koko aukioloajan. Pajoissa käytetään erilaisia materiaaleja ja tekotapoja, joten toimintaan voi osallistua vaikka monena eri päivänä.

Keskiviikkoisin lapset pääsevät kokeilemaan sirkusta Ideaparkin Keskusaukiolla klo 12–14. Maksuttomissa pajoissa kokeillaan erilaisia sirkustemppuja ja -välineitä. Ohjaajana toimii sirkustaiteilija Simon Llewellyn. Keskusaukiolla on myös maksuton LEGO Park 26.6.–9.8. kauppakeskuksen aukioloaikoina.

Ukrainan sodan myötä PiiPoossa on ollut keväällä maksutonta taidetoimintaa ukrainalaisille perheille. “Kesälläkin on varmasti tarvetta ukrainalaisille suunnatuille kulttuuripalveluille, joten järjestämme torstaisin taidepajojen ohjausta myös ukrainaksi”, kertovat PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu ja Lempäälän sivistysjohtaja Nina Lehtinen.

Eino Leinon päivänä 6.7. riimitellään Suven ja runon -päivän hengessä! Ohjelmassa on sanataidepajat Riimejä kesästä ja Ötökkäystävä! -kädentaitopajat. Lisäksi Valkeakosken ja Lempäälän kirjastoauto Walle on paikalla klo 11–16.

Kulttuurikeskus PiiPoon, Lempäälän kunnan ja Ideaparkin ainutlaatuinen yhteistyö mahdollistaa kaikille avoimet ja maksuttomat koko perheen kesäpajat Ideaparkin leikkikentällä tänäkin kesänä. Yhteistyö aloitettiin viime kesänä ja kävijöitä oli yli 1200. Suosittua kesätoimintaa haluttiin ehdottomasti jatkaa. “Meille on todella tärkeää, että kulttuuritoiminta on saavutettavaa ja maksuttomuus tukee tätä!”, Kuitu iloitsee.


Taidepajoihin osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotaitoja. Pajoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lapset osallistuvat toimintaan vanhempien vastuulla. Alle 7v. lapset osallistuvat yhdessä oman aikuisen kanssa. Kesäpajoissa ei ole lapsiparkkityyppistä valvontaa. Kesäsateen tai kovan helteen yllättäessä puuhastellaan sisällä Kulttuurikeskus PiiPoon tiloissa Ideaparkissa.

 

Lue lisää: 

Kulttuurikeskus PiiPoon tapahtumakalenteri

Ideaparkin tapahtumakalenteri

Lempäälän kunnan tapahtumakalenteri

Valokuvia medialle: Kuvapankki drive

Operaatio Rauhankukka