PiiPoon Suttu-näyttely rakentuu suttu kerrallaan ilman suorituspaineita

suttukuva

 

Tiedote 8.9.2022 

 

PiiPoon Suttu-näyttely rakentuu suttu kerrallaan ilman suorituspaineita 

Syksyllä 2022 Kulttuurikeskus PiiPoossa sutataan luvan kanssa! Visuaalisen näyttelyn taidepajoissa leikitään viivalla, väreillä ja muodoilla sekä sutataan valotaiteen ja animaation parissa. Lopputulokset saattavat yllättää. Näyttely rakentuu suttu kerrallaan tammikuulle asti. 

Näyttelyn suunnittelusta vastaa yhteisötaiteilija, taidekasvattaja Katja Kähkönen, joka on työstänyt suttuteemaa usean vuoden ajan erilaisten lapsi- ja aikuisryhmien kanssa. “Haluan kannustaa luovaan ajatteluun ja toimintaan ilman suorituspaineita. En ole kohdannut vielä ketään, joka olisi ajatellut ettei hän osaisi sutata. Sutatessa keskiössä on tekeminen. Tulos on aina yllätys.”, Kähkönen kertoo. Näyttely kutsuukin kaiken ikäiset kokeilemaan ja nauttimaan kuvallisen ilmaisun leikistä. “Vaikka suttaaminen on erittäin rentoa, on se usein hyvin oivaltavaa.”, toteaa Kähkönen. 

Suttu-näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 17.9. klo 12 PiiPoossa. Avajaisten ohjelmassa on luvassa pientä tarjoilua ja suuria puheita. Näyttely on avoinna viikoittain PiiPoon Lastenkulttuurilauantaissa ja koulujen loma-aikoina 29.1.2023 asti. Näyttelyyn ja työpajoihin on vapaa pääsy.

Kulttuurikeskus PiiPoon syksy on täynnä maksutonta taiteen harrastamista kaiken ikäisille. Lastenkulttuurilauantait jatkuvat koko syksyn, 60+ Kauppakeskuskävelyt ja Kulttuuriaamupäivät alkavat tiistaina 13.9., Ukrainalaisperheille järjestetään taidetoimintaa torstai-iltaisin ja lisäksi kuukauden ensimmäisenä lauantaina ja vauvat taiteilevat kerran kuussa Vaunuväen treffeillä. Lasten ja nuorten sirkus- ja teatteriharrastusryhmät ovat juuri käynnistyneet. Uutta PiiPoon harrastustarjonnassa ovat aikuisille ja yli 15-vuotiaille suunnatut harrastusryhmät; Sukkaflamenco, Black Theatre ja kaksi kuvataideryhmää, joista toinen on etätoteutuksella. 

Lisätietoja:

Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus PiiPoo, toiminnanjohtaja 0400433722 pilvi.kuitu@kulttuuripiipoo.fi
Katja Kähkönen, Kulttuurikeskus PiiPoo, yhteisötaiteilija 0407296654 katja.kahkonen@kulttuuripiipoo.fi

Valokuvia medialle:
https://drive.google.com/drive/folders/1aRb-avbU5i3IDca6Mdz5xP-ux4pZ1nnG?usp=sharing