Äänessä-näyttelyssä tutkitaan äänen eri muotoja

Äänessä maalaus

Tiedote 29.8.2023

 

Äänessä-näyttelyssä tutkitaan äänen eri muotoja

Kuulitko – mikä rapina, kolina ja helinä? Kulttuurikeskus PiiPoon uudessa toiminnallisessa ääninäyttelyssä tutkitaan ääntä ja sen eri muotoja. Näyttely on moniaistinen, kehittyvä, muuntuva sekä osallistujien näköinen ja kuuloinen. "Näyttely johdattelee lapset tuottamaan ääniä kehollaan sekä materiaalein, ja käyttämään ääntään myös demokratiakasvatuksellisessa mielessä. He pääsevät myös hiljentymään äänien äärelle ja kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään", kertoo näyttelystä vastaavan työryhmän jäsen, taidekasvattaja ja yhteisötaiteilija Katja Kähkönen. Näyttelyyn liittyvissä taidepajoissa saadaan ääni kuuluviin ja näkyviin; pajoissa tehdään omia soittimia, tärkeiden äänten tötteröitä ja piirretään musiikkia. Näyttelyn ja taidepajojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa PiiPoon taidekasvattajista koostuva työryhmä.

Äänessä-näyttelyn avajaisia vietetään Kulttuurikeskus PiiPoossa Lempäälässä lauantaina 9.9.2023 klo 11 alkaen. Avajaisten ohjelmassa on suuria puheita ja pientä tarjoilua. Näyttely on yleisölle avoinna viikoittain PiiPoon Lastenlauantaissa ja koulujen loma-aikoina 24.2.2024 asti. Näyttelyyn ja työpajoihin on vapaa pääsy.

 

Kulttuurikeskus PiiPoon syksy on täynnä taiteen harrastamista kaiken ikäisille

Lastenlauantain lisäksi PiiPoossa pääsee harrastamaan teatteria ja sirkusta. Ilmoittautuminen lasten harrastusryhmiin on avoinna. Aikuiselle yleisölle järjestetään 60+ kauppakeskuskävelyitä ja kulttuurituokioita aina tiistaisin 12.9. alkaen. Ukrainalaisperheille tarjotaan ukrainankielistä taidetoimintaa perjantai-iltaisin ja kerran kuukaudessa osana Lastenlauantaita. Vauvat taiteilevat Vaunuväen treffeillä vuorotellen PiiPoossa ja Studio Bailassa joka toinen maanantai 11.9. alkaen. PiiPoo tuo taiteen ja kulttuurin jokaisen arkeen ja juhlaan! 

 

Lisätietoja:

Pilvi Kuitu
Kulttuurikeskus PiiPoo, toiminnanjohtaja
040 043 3722, pilvi.kuitu@kulttuuripiipoo.fi

Katja Kähkönen
Kulttuurikeskus PiiPoo, taidekasvattaja, yhteisötaiteilija
040 729 6654, katja.kahkonen@kulttuuripiipoo.fi

 

Liitteen kuva: Saara Kartimo
Kuvan teksti: Teija Longi

___

Lue lisää Lastenlauantain ohjelmasta:

https://www.kulttuuripiipoo.fi/lastenlauantai/