Lastenkulttuurilauantait

Lastenkulttuurilauantai logo

PiiPoo on avoinna perheille lauantaisin klo 11–16.  

Lastenkulttuurilauantaihin on maksuton sisäänpääsy 2 tunniksi. Lapset osallistuvat toimintaan vanhempien vastuulla. Alle 7-vuotiaat lapset osallistuvat toimintaan oman aikuisen kanssa. Tapahtumassa ei ole lapsiparkkityyppistä valvontaa.

 

PiiPoon syksyn SUTTU-pajat!

Syksyn ajan PiiPoon tiloissa sutataan luvan kanssa! Visuaalisen näyttelyn taidepajoissa leikitään viivalla, väreillä ja muodoilla sekä sutataan valotaiteen ja animaation parissa. Lopputulokset saattavat yllättää. Näyttely rakentuu suttu kerrallaan tammikuulle asti. 

Maksutonta ohjattua toimintaa, taidepajoja ja avointa leikkitilaa mm. Ritarilinna, Ketunkolo ja kotileikkitila. 

Tervetuloa SUTTAMAAN, SÖHERTÄMÄÄN, KIEPUTTAMAAN JA ENNEN KAIKKEA KOKEILEMAAN!  

Sutut eli matalan kynnyksen taideharjoitteet kannustavat lapsia ja aikuisia luovaan ajatteluun ja toimintaan ilman suorituspaineita. Ne paljastavat meissä jokaisessa piilevän taiteilijuuden.

Sutut eivät voi mennä pieleen. Keskiössä on tekeminen, ei tulos. Osallistujilla ei ole mielikuvaa siitä, mitä pitäisi tuottaa. Kaikki ovat samalla viivalla taitojensa osalta, mikä tukee osallisuuden kokemusta. Harjoitteet ovat hauskoja. Kynnys on matala ja tekeminen on rentoa, mutta oivaltavaa.

 

SYKSY 2022 OHJELMA: 

joulukuu

Suttulassa juhlistetaan lahjoja ja lahjomatonta taidetta ja liikkuvat sutut -animaatiopajoissa ilmestyy jälkiä lumihangelle.

klo 12 ja 14 Suttula! -kokeileva tila ja taidepaja Omistettu suttaamisen riemulle, ihmetykselle ja oivalluksille! Tehdessä saattaa itsekin olla osa suttua, mutta ei tule suttuiseksi.

klo 13 ja 15 Liikkuvat sutut! -animaatiopaja Näkymätön piirtäjä luo oman lyhytelokuvan. Tehdään Stop Motion-animaatioita suttutaidetekniikoin.

 _____

TEEMAPÄIVÄT 2023:

11.2. YSTÄVÄNPÄIVÄ

klo 12 ja 14 Mielikuvituskaverit-sarjakuvapaja
Millainen on hyvä, kiva, hassu, viisas, superkaveri? Sarjakuvapajassa luodaan omia mielikuvituskavereita ja pohditaan hyvän kaverin tärkeitä ominaisuuksia.

klo 13 ja 15 Kaikki on kavereita! -yhteisleikkipaja
PiiPoossa riittää kavereita kaikille ja saadaan yhteiset leikit pystyyn. Leikkipajassa PiiPoon salissa leikitään ohjattuja yhteisleikkejä ja osallistujien toiveleikkejä.

_____

18.2.–3.6.2023
NÄYTTELY Veden alla

Näyttelyn avajaiset 18.2.2023 klo 11–16.  

KEVÄT 2023 OHJELMA:

klo 12 ja 14 Veden alla – omituisuuksia ja ihmeellisyyksiä – toiminnallinen näyttelykierros

Sukella ihmettelemään vedenalaisen elämän rikasta maailmaa. Sieltä löytyy tuntemattomia ja ennen nimeämättömiä veden lajikkeita. Voit törmätä hampaalliseen mörrikkään, kyttäävään eväkkääseen tai heiluviin keltalehdyköihin sekä saat muljautella vaikkapa mulkosilmäisen silmiä.Täällä voivat kaikki sukeltaa ja pysyä silti kuivana!

Toiminnallisella näyttelykierroksella pääsee ohjatusti tutustumaan vedenalaiseen maailmaan leikkien ja tekemisen kautta.

 

helmi-, maalis- ja toukokuu

klo 13 ja 15 Roskakalat ja ajatuskuplat! -kädentaitopaja
Mitä jos merissä lilluvasta muovista alkaisikin syntyä uusia kalalajeja ja mitä ne haluaisivat meille kertoa? Tehdään muoviroskasta ja muusta kierrätysmateriaalista mielikuvituksellisia ja pohdiskelevia kaloja.

huhtikuu

klo 13 ja 15 Muuntuvat meduusat -kuvataidepaja
Meduusat liikkuvat vedessä kuin leijuen. Kuvataidepajassa maalarikin hämmästyy, millaisia muotoja vesi ja väri saavat aikaan kun maalataan märkää märälle. Ehkä paperille ilmestyy muitakin vedeneläviä.

 

Muutokset mahdollisia.

Yhteistyössä mukana Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut ja Ideapark.

Voit antaa palautetta työpajoista TÄSTÄ.