Näyttelyt

METSÄNPEITTO-NÄYTTELY KUTSUU SEIKKAILUUN 

Mielihuvitus-näyttelyn avajaistunnelmiaKulttuurikeskus PiiPoossa avautui lauantaina 1. kesäkuuta lasten toiminnallinen Metsänpeitto-näyttely. Näyttelyn on tuottanut Lastenkulttuurikeskus Rulla.

Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen. Sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä. Kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja.

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Vierailijat pääsevät myös karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Metsässä saattaa vilahtaa myös sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta sekä metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

 

Metsänpeitto-näyttely on avoinna Kulttuurikeskus PiiPoon aukioloaikojen mukaisesti aikavälillä 1.6.2019-1.3.2020. PiiPoo sijaitsee Ideapark Lempäälän Vanhassa Kaupungissa. 

Avoimen toiminnan yhteydessä järjestetään ohjattuja ja toiminnallisia kierroksia näyttelyyn. Avoimen toiminnan hinta on yhdeltä tunnilta 4–7 euroa/lapsi. Ryhmät voivat vierailla erillisellä varauksella myös muina aikoina.

Hinnat ja aukioloajat löydät täältä.

Ryhmätiedustelut
Puh. 0400 513 277 
info@kulttuuripiipoo.fi