TOSI-kesä 2023

TOSI-KESÄ 2023 
– tule kokemaan, kohtaamaan ja tekemään taidetta yhdessä  

Tosi-hanke järjestää kesäkuussa neljä kaikille avointa ja maksutonta taidetyöpajaa Tampereen Ohjaamossa yhteistyössä pirkanmaalaisten taidetoimijoiden kanssa!

Paikka: Tampereen Ohjaamo, Wellamo-tila

Aika: Klo 12–16 (ks. päivät alla) Klo 12–13 Työpajan taiteilija-ohjaajat tavattavissa Ohjaamon aulassa. Voit kysyä mitä vaan työpajan sisällöstä, taitelijan työstä tai vaikka keskustella työpajan taiteenlajista ja harrastusmahdollisuuksista Tampereella. Klo 13–16 työpaja Ohjaamon Wellamossa (Ohjaamon aulasta ohjataan perille, jos paikka ei ole tuttu)

 

 SirkuspajaKuvaSorinSirkus

Sirkusta! -työpaja to 1.6. klo 13–16

Sorin Sirkuksen työpajassa tutustutaan sirkuksen eri lajeihin ja kokeillaan sirkusvälineitä rennolla otteella. Työpajassa kokeillaan mm. tasapainoilua, jongleerausta ja pyramideja, mutta lennosta esitetyt toiveet ja ideat otetaan työskentelyssä ilomielin huomioon. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja sirkuslajeista tai -välineistä. Työpajaohjaajat Heli Sten ja Henri Kannisto ovat sirkuksen ja teatteri-ilmaisun moniottelijoita sekä esiintyjiä.  

www.sorinsirkus.fi

 

naamiotyopajaKuvaLegioonateatteri

Naamion takaa -teatterityöpaja ke 7.6. klo 13–16

Legioonateatterin naamiotyöpajassa tutustutaan matalalla kynnyksellä keholliseen ilmaisuun, naamioihin ja niiden käyttöön. Millaista on liikkua tilassa naamion kanssa, miten keholla voi ilmaista tunteita ja mitä kaikkea mykkä naamiohahmo voikaan ilmaista? Työpajassa kokeillaan laadukkaita poppius-naamioita Legioonateatterin naamioteatteriin erikoistuneen ohjaajan, toiminnanjohtaja Laura Järviluoman ja nuorten aikuisten parissa työskentelevän draamaohjaajan opastuksella. Tervetuloa kokeilemaan jotakin sellaista, mitä et varmasti ole ennen kokenut! 

https://fi.metamorfoosi.com/poppiumasks

www.legioonateatteri.fi

 

Sotkanmuna_SampolaKuvaKulttuuriosuuskuntaUulu

Säv.San.Sov. -musiikkityöpaja to 15.6.  klo 13–16

Kulttuuriosuuskunta Uulun työpajassa tutustutaan soittimiin eri puolilta maailmaa sekä tehdään kokeiluja runojen, improvisaatioon perustuvan sävellyksen ja sovituksen parissa. Osallistujat valitsevat porukalla syntyykö työpajassa oma biisi vai soiva runo. Työpajaa ohjaavat kansan- ja maailmanmusiikkikulttuureihin erikoistunut esiintyjä, muusikko ja käsikirjoittaja Petra Käppi sekä muusikko ja ääniteknikko Kari Lounela. 

www.uulu.fi

 

Kehossa_kehollaKuvaPirkanmaanTanssinKeskus

Kehossa, keholla -tanssi- ja liiketyöpaja ke 21.6. klo 13–16

Pirkanmaan tanssin keskuksen työpajassa tutustutaan tanssin, liikkeen ja aistiharjoitusten kautta jokaisen omaan keholliseen läsnäoloon. Pajassa voi löytää erilaisia tapoja liikkua tilassa, suhteessa itseen, muihin kehoihin ja ympäröivään maailmaan leikkien ja tosissaan. Työpajan ohjaavat tanssitaiteilijat Antti Marjakangas ja Essi Koivula. Lempeä Antti on somaattisiinmenetelmiin syventynyt kokenut ohjaaja, jolle liikkuminen on uteliaisuuden ja ihmettelyn harjoittamisen keino. Essille taide on kysymyksien etsimistä sekä leikin ja kauneuden löytämistä paikoista, joista niitä ei odota löytävänsä. 

www.pirkanmaantanssinkeskus.fi/

yhteistyökumppanien logot