Etätyöpajat

PiiPoo tarjoaa saavutettavia ja innostavia taidetyöpajoja etänä!

etäpajat

Kulttuurikeskus PiiPoon etätyöpajasisällöt on räätälöity eri ikä- ja kohderyhmille. Vauvataide- ja taaperopajoihin osallistuvat vauvat ja omat aikuiset yhdessä, lasten ja nuorten pajoissa taiteillaan itsekseen, kaverin tai vanhemman kanssa. Perhepajoihin on tervetulleita ihan kaikki. Pajojen sisällöt soveltuvat myös esimerkiksi ikääntyneiden palveluympäristöihin ja työyhteisöjen taidelähtöisiksi työhyvinvointituokioiksi. Työpajat voidaan räätälöidä myös erityistä tukea tarvitseville sopiviksi.

Työpajojen sisällöt ja kokonaisuus räätälöidään toiveidenne mukaiseksi eri kohderyhmät huomioiden ja ne voidaan toteuttaa sovitusti 1–6 kuukauden aikana.

Pajojen mahdollisia taiteenlajeja ovat mm. sirkus, teatteri, musiikki, kuvataide, media ja sarjakuva (alla esimerkkejä työpajoista). Kesto on 30–60 minuuttia ja maksimiosallistujamäärä voi teemasta riippuen olla 5–300 henkilöä/paja.

Työpajojen ohjaajina toimivat PiiPoon ammattitaiteilijat ja taidekasvattajat. Etätyöpajat toteutetaan maksuttomassa ja helppokäyttöisessä Zoom-palvelussa. Työpajoja varten saatte kuntakohtaisen työpajalinkin, jota voitte jakaa esimerkiksi nettisivuilla tai somessa.

Ota yhteyttä, niin räätälöimme juuri teille sopivan taidetyöpajapaketin! Kysy myös ruotsin- ja englanninkielisiä pajoja!

Kulttuurikeskus PiiPoo
Marika Eromäki
marika.eromaki(a)kulttuuripiipoo.fi
p. 044 065 2021

Ohjeet Zoomin käyttöön löydät TÄÄLTÄ.

Pajoihin voi osallistua puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. ESIMERKKEJÄ ETÄTYÖPAJOISTA

VAUVOILLE JA TAAPEROILLE

Vauvasirkuspaja
Etävauvasirkuspajassa sukelletaan värikkääseen sirkusmaailmaan ja opitaan yhdessä ensimmäisiä sirkustemppuja! Vauvasirkus on vauvojen ja vanhempien rentoa ja hauskaa yhdessäoloa, joka kehittää myös koordinaatiota, kehonhallintaa sekä yhteistä vuorovaikutusta. Pajan kesto: 30 min.

Vauvamuskari
Vauvamuskarissa iloitaan musiikista yhdessä. Vauva tutustuu vanhemman kanssa musiikin rytmeihin, melodioihin ja erilaisiin ääniin liikkuen ja soittaen. Vauvamuskari tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Tervetuloa musisoimaan yhdessä! Pajan kesto: 30 min.

Vauvatanssipaja
Riemukkaassa tanssipajassa liikutaan yhdessä vauvojen kanssa. Välillä viejänä vanhempi, välillä vauva! Musiikkiliikuntaa ja liikeilmaisua yhdistelevässä tanssipajassa kukin pari tekee harjoitteita tyylillään, ja lopuksi rentoudutaan. Tervetuloa tanssimaan yhdessä! Pajan kesto: 30 min.

Vauvojen ja taaperoiden satuhetki
Vauvan ja vanhemman yhteisessä satuhetkessä pääosassa on turvallinen kosketus ja rentoutuminen. Vanhempi leikkii lapsen kanssa ohjatusti lorujen ja pienten tarnoiden saattelemana. Varaa hetkeen pehmeä lämmin alusta ja iholla mukavalta tuntuva huivi. Voitte olla joko lattialla tai sängyllä. Pajan kesto: 30 min.LAPSILLE, NUORILLE, AIKUISILLE, KOKO PERHEELLE JA YHTEISÖIHIN

Perhesirkuspaja
Perhesirkus on koko perheen yhteistä leikkiä ja temppuilua! Kuka onkaan teidän perheen tasapainotaituri? Perhesirkus -etäpajassa pääsette kokeilemaan mm. jonglöörausta ja akrobatiaa sekä pitämään hauskaa koko perheen voimin. Pajan kesto: 60 min.

Sirkustella voit siellä, missä kodissanne on parhaiten tilaa. Asemoi ruutu niin, että näette sen seisten. Pajassa pidetään kamerat auki ja mikit kiinni. Varaa sirkustelua varten jokaiselle osallistujalle oma huivi -mitä kevyempi sen parempi, oma pallo (noin tennispallon kokoisia tai esim. palloksi muotoiltuja sukkia tmv., joita voi turvallisesti heittää ja A4-paperiarkit (ei tarvitse olla puhdas). Jos kotoa löytyy, voi varata myös yhden pehmeän maton tai makuualustan.

Animaatiopaja 1
Animaatiotyöpajassa askarrellaan animaatiokone zoetrooppi. Zoetrooppi on hauska silmiä huijaava laite, jolla saat piirroksesi liikkumaan. Pajaa varten tarvitset seuraavat välineet: pahvimuki, pilli, piirustuspaperia, lyijykynä, tusseja, kuumaliimaa ja teippiä. Pajan kesto: 60 min.

Animaatiopaja 2
Animaatiopajassa piirroksesi heräävät eloon kuin taikaiskusta! Askartelemme yhdessä kynäanimaation sekä hauskan silmää huijaavan pyöritettävän lelun, jota kutsutaan thaumatrooppiksi. Pajaa varten tarvitset seuraavat välineet: Kyniä, kartonkia tai pahvia, piirustuspaperia, sakset, rei'itin, juomalasi, villalankaa tai esim. kumilenkkejä. Pajan kesto: 60 min.

Valokuvauspaja
Työpajassa tehdään yhdessä hauskoja kuvaustehtäviä puhelimen kameralla tai muulla digikameralla ja tutustutaan muutamiin erilaisiin kuvauskikkoihin. Tarvitset pajaa varten laitteen, jolla kuvata (kamera, puhelin tai tabletti). Pajan kesto: 60 min.

Sketsihahmopaja
Hauskassa sketsihahmopajassa tehdään muutamat teatterilämmittelyt, heittäydytään rooleihin ja luodaan omat hahmot. Mitähän hahmot tuumaavat toisistaan? Pajan kesto: 60 min.

Sarjakuvahahmopaja
Sarjakuvahahmopajassa ideoidaan ja piirretään erilaisia sarjakuvahahmoja yllättävillä ja hauskoilla tavoilla. Olisiko sinun sarjakuvahahmosi supersankari tai vaikkapa jokin hassu eläin? Pajaa varten tarvitset kyniä ja piirustuspaperia. Pajan kesto: 60 min.

Piirustuspaja
Hauskassa viidakkoaiheisessa piirustuspajassa opetellaan piirtämään yhdessä vaihe vaiheelta erilaisia viidakon eläimiä kuten apinoita, papukaijoja ja norsuja. Varaa itsellesi pajaa varten musta paksu tussi, värillisiä tusseja tai puuvärejä sekä piirustuspaperia.

HUOM! Saatavilla myös paljon muita eriteemaisia piirustuspajoja.

Musiikkipysäkki
Työpajassa fiilistellään eri musiikkityylejä ja tuotetaan omia rytmejä yhdessä muusikon kanssa. Soveltuu kaiken ikäisille. Pajan kesto: 30–60 min.

Kirjapiiri hetkessä
Työpajassa uppoudutaan hetkeksi ohjaajan valitsemaan kirjaan kuunnellen ja keskustellaan tekstin kirvoittamista ajatuksista ja tunnelmista. Pajan kesto 30–45 min.

Ideoidaan yhdessä lisää!