Sosiaalinen sirkus

Räätälöityä sosiaalisen sirkuksen toimintaa

Ikäsirkus

PiiPoo toteuttaa sosiaalisen sirkuksen räätälöityjä projekteja niin lapsille kuin aikuisille. Tilaustyöpajoja toteutetaan mm. kouluille, erityisryhmille, vapaa-ajanryhmille sekä palvelukoteihin. Sosiaalisen sirkuksen toiminnan keskiössä on itse ja yhdessä tekeminen, osallistuminen, onnistuminen sekä uusien asioiden oppiminen ja kokeilu, hauskanpito ja arjen ilo.

Sosiaalisen sirkuksen toiminta voi olla kertaluontoista tai usemman kerran kestävää ryhmätoimintaa. Toimintaa toteutetaan sekä PiiPoon omissa tiloissa sekä tilaajan tiloissa. Sosiaalisen sirkuksen toiminnan hinta määräytyy osallistujien määrän
sekä toiminnan keston mukaan. Toimintaa ohjaavat PiiPoon sosiaaliseen sirkukseen erikoistuneet sirkusohjaajat. Heillä on hyvät valmiudet niin sirkuksen oppimista kuin yhteisöllisyyttä sekä yksilöllistä ja sosiaalista voimautumista tukevaan ohjaukseen.

PiiPoon sosiaalisen sirkuksen kohderyhmiä ovat mm.:
-koulujen erityisluokat ja joustavan opetuksen ryhmät
-erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten perheet
-vanhainkodeissa ja hoitolaitoksissa asuvat vanhukset
-kehitysvammaiset lapset, nuoret ja aikuiset
-nuoret mielenterveyskuntoutujat

Kysy lisää:
tuottaja Salla Heikkinen
salla.heikkinen(at)kulttuuripiipoo.fi, p.  044 065 2021
tai
toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu
pilvi.kuitu(at)kulttuuripiipoo.fi tai 0400 433 722

Haluatko tietää lisää?
Katso dokumentti (kesto 17 min 36 s) PiiPoon Ikäsirkus -projektista (Lempäälän Ehtookodon, syksy 2012)

Lue lisää: PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuidun YAMK lopputyö 2013: Sosiaalisen sirkuksen toiminnan vaikutukset vanhusten hoivaympäristössä : ”Sirkuksessa unohdan aina, että on sairautta.”