Taidetta lähelle 2020–2021

logo

 

Kehittämis- ja kokeiluhanke 2020–2021

Taidetta lähelle on saavutettavan kulttuuritarjonnan kehittämisen ja monialaisen yleisötyön kaksivuotinen kehittämishanke, joka rakentaa kokeilujen kautta pysyvää yhteistyötapaa kulttuurilaitosten ja sote-toimijoiden välille. Tavoitteena on synnyttää pysyvää taide- ja kulttuuritarjontaa, kulttuurin huippuhetkiä, taiteen vuositeemoja ja ainutlaatuisia elämyksiä sote-toimijoiden vuosiohjelmaan ja samalla luoda taidelaitoksille ja festivaaleille uusia esiintymisympäristöjä ja mahdollisuuksia uusiin yleisöihin. Hanketta koordinoi Kulttuurikeskus PiiPoo.

Vuosien 2020-2021 aikana Taidetta lähelle -hankkeessa selvitetään, mitä esteitä on olemassa taiteen viemiselle ja vastaanottamiselle asumis- ja hoiva- sekä sote -palveluympäristöihin. Hankkeessa toteutetaan taidelaitosten tuottamia vierailuja sote-ympäristöihin. Näiden pohjalta synnytetään yhteistyömalli, jonka tavoitteena on mahdollistaa jatkuva yhteistyö.

Hankkeen arvopohja on yhdenvertaisuudessa ja kulttuurisissa oikeuksissa. Hanke vahvistaa taidelaitosten mahdollisuuksia toimia kaikenlaisten ihmisten parissa ja kulttuurikentän yhteiskunnallista roolia Pirkanmaalla ja tukee sote-toimijoita kulttuuristen oikeuksien huomioimisessa ja toteutumisen varmistamisessa. 

ryhma1

Yhteistyökumppanit

KULTTUURITOIMIJAT

Tampere-talo

Tampereen Työväen Teatteri

Tanssiteatteri MD

Tampere Filharmonia

Tampereen musiikkijuhlat

Pispalan sottiisi

Tanssimania

Tampereen Teatterikesä

Tanssivirtaa Tampereella nykytanssifestivaali

Tampereen Taidemuseo

Muumimuseo

Kulttuurikeskus PiiPoo / hankkeen koordinointi

 

SOTE-TOIMIJAT

Tampereen yliopistollinen keskussairaala TAYS

Kotokampus Lempäälä

Tampereen kaupunki

Pirkanmaan Senioripalvelut Oy

Kangasala ikäihmisten ympärivuorokautisen asumisen palvelut

 

 

Hanke toteutetaan Suomen kulttuurirahaston myöntävän Taidetta hoitolaitoksiin apurahan turvin. 

 

 

ryhma2